pressen

dvd

 

TIDSBESTILLING TIDSBESTILLING:
33 12 83 12

Akupunktur Behandlinger

 

Akupunktur

Når du første gang kommer til NIHAW bliver du budt velkommen med en kop te eller kaffe og en småkage.

Så stiller Tommy Iversen dig nogle spørgsmål for at afklare hvad du mener der er problemet. Måske tager Tommy din puls, eller kigger på din tunge. Det er helt naturlige kinesiske metoder til at finde ud af hvilken ubalance du har.

Når Tommy har fundet ud af hvilken ubalance du har, får du tilbudt en omgang akupunktur – som regel med det samme.

Nålene kan godt gøre ondt, men det er ikke fordi Tommy rammer forkert. Det er fordi man mærker det meget tydeligt i meridianerne når der er en stor ubalance. Når akupunktur nålene så sættes i, kan man nogle gange mærke en stor anspændthed, eller måske ligefrem ømhed.  Andre gange mærker man slet ikke akupunktur nålene. Tommy plejer at sætte en nål i så du kan sove eller slappe meget dybt af, for at give kroppen mulighed for at hele bedst muligt.

Efter 29 minutter eller 58 minutter er tiden gået, og Tommy tager akupunktur nålene ud. Hvis du har brug for at tale om det, er der også tid til det. Husk altid at drikke rigeligt med vand bagefter, da akupunktur også øger udrensning.

nihaw-indgang
På Nihaw klinikken er det en fast tradition at give klienterne akupunktur ”harmonisering” omkring jævndøgn. Vi mennesker har traditionelt levet i pagt med naturen og dermed fulgt dens skifte fra forår til sommer, efterår og vinter. Det gør vi ikke længere, og derfor er det nødvendigt at støtte denne naturlige proces med akupunktur. Når man benytter akupunktur, så påvirker man energibanerne i kroppen. Energibanerne – meridianerne – skifter retning i takt med årets gang, og det hjælper ”harmoniseringen” med.

Akupunktur Historie

Med omkring 8000 års historie er traditionel kinesisk akupunktur den længstlevende og mest gennemtestede form for behandling der findes.

Sammenlignet med akupunktur har Allopatien – den moderne medicin – kun ca. 200 år på bagen. Når man i dag taler om ”alternativ medicin” bør man i virkeligheden se på den moderne medicin som alternativ til akupunktur og TKM, da moderne medicin næsten ikke har noget erfaringsgrundlag. Det er formentligt derfor der tales om vestlige lidelser, som i øjeblikket spredes gennem kulturen til de østlige lande, der ikke tidligere havde den samme type sygdomme og lidelser takket være levevis og akupunktur.

Princippet i akupunkturbehandlingen er, at akupunktøren indsætter tynde nåle i bestemte punkter på patientens hud for at forebygge eller behandle bestemte ubalancer. Dette forsøges ved at normalisere balancen mellem yin(det kvindelige) og Yang (det mandlige).

Ordet akupunktur kommer fra to latinske ord: “Acus”: nål eller spids, og “punktur” – at “pungere”, som betyder at punktere eller stikke.  Ordet Akupunktur har derfor en vestlig oprindelse, der i dag er blevet den internationalt anvendte betegnelse for behandlingsmetoden. I TKM benytter man udtrykket “Zhen”. Akupunktur metoden har haft en central rolle i den traditionelle kinesiske medicin – TKM – gennem årtusinder og nogle mener at den udspringer af Daoismen, som er en tidlig kinesisk religiøs retning, hvor Dao beskriver “altet” og vejen til harmoni med alting. Du kan læse mere om akupunktur og daoisme/taoisme i Wikipedia

Akupunkturen uddøde i Kina i 1930’erne, og det var kun ved et tilfælde at en kinesisk akupunktør var flyttet til Japan. Heldigvis udøvede akupunktøren sin profession, og efter en årrække blev akupunkturen igen indført til Kina.

Nihaw Kejserlig Akupunktur viderefører en kinesisk tradition, som kun ganske få akupunktører nogensinde har vidst noget om. Stifter og akupunktør Tommy Iversen er en af kun 12 traditionelt uddannede akupunktører i verden, og er som sådan en kæmpe kapacitet indenfor traditionel kinesisk medicin, akupunktur, Tai Chi, sund levestil, kinesisk sexologi, tunge diagnostik og mange andre metoder til at sikre at folk komme i ægte harmoni.

I det gamle Kina blev akupunktur lægen betalt så længe han holdt folket raske. Så snart der var sygdom, holdt folk op med at betale akupunktur lægen, da han jo så ikke havde passet sit job ordentligt. Det er en meget sundere måde at se på sundhed og sygdom på. Meget ville ændre sig, hvis den moderne medicin begyndte at se på folks sundhed med den samme synsvinkel som indenfor akupunktur.

 

Tommy Iversen og Nihaw Akupunktur Klinik

Tommy Iversen har i over 30 år beskæftiget sig med sundhed gennem akupunktur, og besøges i dag af de kendte, fordi han leverer velvære og lettelse til en stresset hverdag. Desuden kommer alle dem, som lægerne har opgivet, fordi Tommy Iversen faktisk kan hjælpe med at skabe balance for de fleste tilstande med akupunktur.

Tommy Iversen oprettede akupunktur klinikker i både Tyskland og England i starten af karrieren. Tommy forsøgte også at lære den kejserlige akupunktur fra sig til folk som John Boel, der er kendt fra både TV og Akupunktur 2000.

Tommy forsøgte også at få akupunktur indført på rigshospitalet ved at gennemgå forsøg med smertebehandling og akupunktur mod resultaterne af stråleskader og skader fra kemoterapi. Akupunkturen virkede, men uvist af hvilken årsag stoppede samarbejdet med rigshospitalet.

Akupunktør Tommy Iversen har gennem længere tid skrevet på en bog om kinesisk sexologi, som snart vil udkomme. Den kombinerer viden om TKM, Akupunktur, Tai Chi, Meridian banerne og kinesisk psykologi til en helhedsforståelse af hvor vigtig seksualitet er – ikke bare for at producere efterkommere, men også i forbindelse med heling af krop og sind. Selv i forbindelse med seksualiteten kan det hjælpe med akupunktur.

Copyright © Nihaw Akupunktur Klinik S.M.B.A. All rights reserved.